Joan Draaisma, Relatie- en wandelcoach

WANNEER

Ingrijpende gebeurtenissen in liefdesrelaties

Ingrijpende gebeurtenissen zoals ziekte, verlies, ontslag en zelfs met pensioen gaan kunnen een enorme druk leggen op je relatie. Ook samengestelde gezinnen kunnen die druk ervaren of als één van de partners is vreemd gegaan. Een traject kan op dat moment zeer waardevol zijn om als partners weer dichter bij elkaar te komen.

Als één van de partners uit balans is

Ook kan een relatie veel spanning ervaren als één van de partners niet goed in balans is. Denk aan een overheersende kinderwens, een partner die erg angstig is, of zeer dominant, of workaholic is. Ook in deze situaties kan een traject helpen om tot meer begrip, rust en balans te komen.

Problemen in familieverband

Een familieverband kent vele relaties, zoals moeder/dochter, broer/zus, dochter/schoonouders. Scheiding, verlies, ziekte, verbroken contacten en conflictsituaties kunnen tot nare spanningen en veel verdriet leiden. Joan nodigt familieleden graag uit om samen te kijken hoe banden geheeld kunnen worden en verwachtingen losgelaten. Samen op zoek naar meer wederzijds begrip om zo weer opnieuw familiegeluk te kunnen ervaren.

Individueel in de knel

Als je kampt met gevoelens van eenzaamheid, onzekerheid, angst, hardnekkige lichamelijke klachten, overspanning of burn out klachten, of geen voldoening haalt uit je werk, kan het zinvol zijn om samen met Joan te kijken wat de invloed is van gebeurtenissen uit het verleden op hetgeen je nu ervaart. Samen met Joan kun je kijken wat je nodig hebt om je weer prettig en krachtig te voelen.

Werk

Ook in je werk kun je problemen ervaren, bv. in de samenwerking met collega's, de relatie met je leidinggevende, de inhoud van je werk, veranderingen binnen de afdeling of organisatie, een hoge werkdruk of werkstress. Terugkeer na ziekte kan moeilijk zijn, of het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé.
Samen met Joan kun je onderzoeken welke keuzemogelijkheden en oplossingen haalbaar zijn.